Rigtig kattemad

Katten er en kødædende jæger enda i større grad end hunden. Dette betyder, at kattens fordøjelsessystem og metabolisme er tilpasset animalsk foder rig på proteiner og ikke en stivelsesholdig kost. Katten har brug for næringsstoffer, som en vegatabilsk kost ikke kan tilføre. Kun en kost bestående af animalske ingredienser vil give katten den rette mængder af de nødvendige næringsstoffer.

Vom og Hundemat har udviklet kattemad, baseret på de samme principper, som for hundemaden – råt kød, velsmagende og med høj fordøjelighed.

Kattefoderet findes i to varianter. Forskellige dele af kyllingen danner basis for begge produkter.

vom og hundemat logo hvit

Kattens særlige behov

Diabetes

Katte er fra naturens side, som sagt ikke tilpasset en kost rig på kulhydrater. Stivelse og sukkerarter giver højt blodsukker, hvilket fører til øget produktion af insulin. En stivelsesrig kost er en belastning for bugspytkirtlen, som skal producere store mængder insulin. Dette kan føre til udvikling af ​​diabetes hos katte.

Taurin

Taurin betragtes som en essentiel aminosyre til katte. Da katten ikke danner den selv, skal det tilføres gennem kosten. Animalske råstoffer bidrage til et gunstig niveau af denne aminosyre. Taurinmangel hos katte kan føre til alvorlige sygdomme, herunder svigtende syn og blindhed, hjerteproblemer og nedsat fertilitet.

Vitamin A

Katte kan ikke konvertere karotenoider (kilde af vitamin A) fra vegetabilsk råvarer til vitamin A. Derfor har katte brug for animalske råstoffer, som i sig selv er rig på vitamin A. Indmad som f.eks. lever, er rig på vitamin A og B og indgår i vores kattemad.

Niacin

Katte kan heller ikke danne B-vitaminet niacin fra aminosyren Tryptophan og er derfor afhængig af et gunstigt niveau Niacin i foderet. Lever som findes i VOM’s Kattemad er en god kilde til Niacin.

Arginin

Katte er også følsomme over for lavt indhold af aminosyren Arginin, som der findes rigeligt af i animalske råvarer.

Praktisk anvendelse

VOM serien til kat findes i to varianter; Kylling og Kylling/laks.
De kommer nu i praktiske poser (320 gr.), som løsfrosne kødboller. Så kan du lægge det antal kødboller, du har brug for, direkte i foderskålen og lægge posen tilbage i fryseren. Du kan fint give kødet, mens det stadig er frossent, så katten kan tygge det.

De samme variantene findes også i 250 gr. pølser. Pølserne bør tøes op i køleskab. Holdbarheden er 2-3 dage i køleskab. Har du brug for at tø kødet hurtigt op, kan du lægge pølserne i emballagen i koldt vand.

Katte kan lide at spise flere små måltider om dagen. Da VOM Kattemad er råt, er det vigtigt, at den ikke står fremme hele dagen. Hold katteskålen ren og tilbyd din kat frisk mad hver gang. Det er vigtigt at vaske hænder og redskaber, og sørge for, at den rå kattemad ikke kommer i kontakt med andre fødevarer i køleskabet eller på køkkenbordet. Kattemaden skal opbevares på frost. Holdbarheden er to dage optøet i køleskabet.

Fodringsråd

Vejledende fodermængde til en normalvægtig kat er 4% af kattens vægt. Vejer katten 4 kg skal den have 160g VOM kattemad pr. dag. Hvor meget katten har brug for, afhænger af kattens alder og aktivitetsniveau, så det er vigtigt, at du prøver dig frem til, hvad energibehovet er for netop din kat.

Killinger spiser op til 10% af kropsvægten pr. dag. Behovet for VOM Kattemad falder efterhånden, som katten bliver fuldt udvokset.

Du må gerne blande VOM Kattemad med andet råfoder eller tørfoder til katte.